OLULUMUZUN TARİHÇESİ

Hekimhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

14.02.2021 309

1980 yılında Pratik Kız Sanat Okulu olarak tasarlanıp yapılmış olan okulumuz aynı yıl Endüstiri Meslek Lisesi´ne dönüştürülmüştür.

1983 yılında tek bölüm (Elektirik) olarak açılmıştır.Kurucu Müdür Hasan DAĞ ve bir memur birde hizmetli ile eğitim öğretime başlanmıştır.

1984 yılında ikinci olarak Metal İşleri Bölümü açılmıştır.

2000 yılında üçüncü bölüm olarak Bilgisayar (Yazılım) bölümü açılmıştır.Yeni bölümlerin de açılması için girişimlerde bulunulmuş;ancak okulun fiziki yapısı uygun olmadığından bu mümkün olmamıştır.

2003 yılında Kız Meslek Lisesi ile birleştirilen okulumuz Mesleki ve Tekniki Eğitim Merkezi´ne dönüştürülmüştür.

Okulumuz hali hazırda Elektrik, Metal, Bilgisayar ve Çocuk Gelişimi Bölümünlerden oluşmaktadır.

Okulumuzun adı Ekim 2017'de "Hekimhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" olarak değiştirilmiştir.

Adres:
KÖPRÜLÜ MEHMET PAŞA MAH. HEKİMHAN SİVAS YOLU BUL. HEKİMHAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BLOK NO 26A HEKİMHAN / MALATYA